زمان آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳ در استان خراسان رضوی اعلام شد بازداشت قاتل فراری| جزییات درگیری عجیب و مرگبار دو جوان در خیابان چه بود؟ مصدومیت ۴ نفر براثر انفجار در پارک پرواز تبریز (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد زلزله، دوزین مینودشت در استان گلستان را لرزاند + جزئیات (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمایت دانشجویان تهران از خیزش ضدصهیونیستی دانشگاهیان آمریکا قتل دختر اصفهانی مبتلا به اوتیسم به دست مادرش مشهد، سومین قطب پیوند کبد در کشور است آرامگاه فردوسی برای ۱۰ شب میزبان بزرگداشت حکیم‌توس است دستگیری متهم به سرقت دو میلیاردی طلا در مشهد ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان تا حالا چند تا بستنی خوردین؟ رشد ۲۱ درصدی مرسولات صادره پست خراسان‌رضوی در سال ۱۴۰۲ اختلافات اعتقادی و فرهنگی بعد از ازدواج را چگونه حل کنیم؟ رشد سه‌برابری مسمومیت با قارچ وحشی؛ از خوردن قارچ در طبیعت خودداری کنید زمزمه فروش بیمارستان «مهرگان» مشهد! دود اختلاف مالکیت یک بیمارستان به چشم مردم می‌رود تجاوز ۴ مرد تبعه خارجی به یک نوجوان شانزده‌ساله در تهران
سرخط خبرها

تنهایی با سالمندان چه می‌کند؟

  • کد خبر: ۲۱۸۶۸۳
  • ۰۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۷
تنهایی با سالمندان چه می‌کند؟
سلامت جسمی و روانی‌شان افراد مسن، وقتی که احساس تنهایی می‌کنند، به‌شدت کاهش می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، تنهایی یک عامل استرس‌زای روانی-اجتماعی است که می‌توان آن را با کشیدن ۱۵ نخ سیگار در روز مقایسه کرد. اکنون مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه ایندیانای آمریکا نشان می‌دهد که ۵۳درصد از سالمندان در کلینیک‌های مراقبتی احساس تنهایی می‌کنند. شواهد این پژوهش حاکی از آن است که وقتی افراد مسن احساس تنهایی می‌کنند سلامت جسمی و روانی آن‌ها به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

مونیکا ویلیامز فارلی، پژوهشگر اصلی تحقیق منتشرشده در ژورنال AGS، می‌گوید که تنهایی بر سلامت تأثیرات بسیار مضری می‌گذارد؛ بنابراین، به همان طریقی که از افراد مسن می‌پرسیم: «آیا سیگار می‌کشید؟» یا «قند خون خود را اندازه می‌گیرید؟» باید میزان تنهایی آن‌ها را نیز جویا شد و راه‌حلی برای آن تدارک دید.

پژوهش حاضر قصد دارد به پزشکان یادآور شود که تنهایی نیز همانند چاقی و مصرف دخانیات باید در افراد مسن بررسی شود. تنهایی – که این پژوهش آن را نوعی «استرس بیوفیزیکی» می‌نامد – عاملی است که معمولاً نادیده گرفته می‌شود، درحالی‌که کیفیت زندگی سالمندان را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که تقریباً ۵۳درصد از سالمندان در کلینیک‌های مراقبتی احساس تنهایی می‌کردند. این افراد به‌لحاظ آماری سلامت روانی و جسمی بسیار ضعیف‌تری داشتند. به‌عنوان راه‌حل، دکتر فارلی می‌گوید که پزشکان و پرستاران باید ابتدا بیماران خود را غربالگری کنند.

پزشکان باید درباره احساس تنهایی با بیماران مسن‌تر خود حرف بزنند و راه‌هایی را برای کمک به آن‌ها در ایجاد روابط اجتماعی معنادار فراهم کنند. محققان پیشنهاد می‌کنند که طرح «حلقه دوستان» – به‌عنوان یک مدل توان‌بخشی روانی و اجتماعی که دوره‌ای سه‌ماهه است – می‌تواند باعث تقویت تعامل و دوستی بین افراد شود. این مدل هم در کاهش تنهایی و هم در بهبود سلامتی، ازجمله سلامت ذهنی، شناختی، کاهش نرخ مرگ‌ومیر و هزینه‌های کمتر مراقبت‌های بهداشتی، مؤثر خواهد بود.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->